Allmänna villkor

Som ansvarig handlare för webbshoppen verkar MedKit Finland AB.

KUNDER 

Våra produkter kan köpas av både företag, offentliga organisationer och privatpersoner.

BESTÄLLNING 

Våra produkter kan köpas av företag, offentliga organisationer och privatpersoner. Alla uppgifter som är märkta med en asterisk (*) är obligatoriska och måste anges i varukorgen. I samband med en beställning skapas det ett nytt kundkonto till beställaren automatiskt. På kundkontot kan kunden följa status på beställningen.

BETALNINGSSÄTT

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. Betalning sker med kort, via internetbank eller delbetalning (endast privatpersoner) eller mot faktura.

LEVERANSTIDER OCH -SÄTT

Produkterna levereras i allmänhet inom 7 dagar efter beställningen. Om leveranstiden avviker från det normala meddelas kunden om detta. Leveranser sker huvudsakligen via Posten. Leveranskostnader debiteras av kunden.

BETALNINGSSÄTT OCH BETALNINGAR

Företag och organisationer beställer mot faktura. De skall ange sitt organisationsnummer (VAT/ momsnummer) och andra nödvändiga uppgifter vid beställningen. Företagets kreditupplysning kontrolleras innan produkterna levereras, och om det finns betalningsanmärkningar levereras produkterna mot förskottsbetalning. 

Betalningen sker i SEK till ett bankkonto i Sverige. Betalningsmottagarens plusgiro, IBAN-kontonummer och bankens BIC-kod anges i fakturan.

En faktureringsavgift läggs till på fakturor:

Om din beställning faktureras som pappersfaktura:
Avgift på pappersfaktura 60 SEK

Om din beställning faktureras som e-faktura/e-post:
Avgift 35 SEK

Dröjsmålsräntan är enligt Finlands räntelag. Avgift för betalningspåminnelse är 50 SEK. Alla produkter är MedKit Finland AB:s egendom tills de är helt betalda. Förskottsbetalda produkter skickas då betalningen syns på MedKit Finland AB:s bankkonto. MedKit Finland AB förbehåller sig rätten att debitera för överdimensionerade leveranser enligt deras verkliga leverans- och förpackningskostnader. Om beställningen levereras på pall/transportvagn: Avgift på pall/transportvagn 6€

För privatpersoner erbjuder vi kortbetalning, direktbetalning, fakturabetalning samt delbetalning via Klarna Checkout.

Vi reserverar oss för eventuella fel i pris- eller artikelinformationen och förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera detta.

MERVÄRDESSKATT

Priserna i vår webbshop visas exklusive moms (24 % i Finland). Företag och offentliga aktörer i Sverige skall ange sitt momsnummer vid beställning för att få fakturan utan moms (intra-community VAT). Medkit Finland AB kontrollerar momsnumrets giltighet på EU-kommissionens webbplats före fakturering och leverans, och om numret inte är giltigt, läggs momsen på fakturan.

RÄTT ATT RETURNERA 

Kunden har 14 dagars retur- och bytesrätt. Returrätten gäller endast produkter som är oanvända och i ursprungligt skick. Vi återbetalar hela inköpspriset (inkl. EJ leverans- och returkostnader) för de returnerade produkter inom 14 dagar efter mottagen retur. Kunden betalar leveranskostnaderna.

REKLAMATION

Om kunden har mottagit en skadad eller fel produkt, ber vi kunden att omgående kontakta vår kundservice. Kunden ska beskriva felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får kunden naturligtvis reklamera produkten för att få en ny produkt. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner kunden har fått av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Om vi ber kunden att returnera en skadad eller fel produkt återbetalar vi både priset på produkterna och leverans- och returkostnaderna..

PRODUKTGARANTI, UNDERHÅLL OCH REPARATIONER 

Med produkten medföljer information om eventuella garantier samt om underhålls- och reparationstjänster.