Frågor och svar

1. Vilka är era typiska kunder?

Våra mest typiska kunder är personer som ansvarar för inköp av akutvårdsprodukter inom hälso- och sjukvård, räddningstjänst (polis, brandkårar etc.), sjuktransport och storföretag. 

2. Får privatpersoner, företag och idrottsföreningar köpa era produkter?

Självklart. Företag, föreningar osv. kan beställa mot faktura. Privatpersoner kan betala sina beställningar online via Klarna Checkout. Denna betalningslösning innehåller kortbetalning, direktbetalning via internetbank, fakturabetalning och delbetalning

3. Kan man beställa utan att registrera sig som kund i webbshoppen?

Företag måste registrera sig på Mitt konto-sida för att kunna beställa mot faktura. Privatpersoner kan beställa också utan att registrera sig.

4. Är priserna inklusive moms?

Nej, alla priser som visas på vår hemsida är exklusive moms (24 % i Finland). Företag eller organisation som har ett giltigt momsregistreringsnummer (VAT-nummer) kan beställa momsfritt (intra-community supply). Köparen skall ange sitt momsnummer vid beställning. Medkit Finland AB kontrollerar momsnumrets giltighet på EU-kommissionens webbplats före fakturering, och om numret inte är giltigt, läggs momsen på fakturan.

5. Varifrån kommer produkterna?

Vi skaffar produkter från Finland, EU-området och utanför EU. Vår affärsidé är att fungera som ett lager för akutvårdsprodukter. På så vis sparar vi tid och möda för personer som ansvarar för inköp. Vårt arbete innebär import av varor till Finland samt kontroll av lagring och logistik. För varje enskild produkt eftersträvar vi att tänka på varifrån den kommer och vart ska den transporteras.

6. Hur får jag mer information om produkterna?

Om du vill veta mer om produkterna kan du skicka e-post info(at)medkit.se eller ringa 010-1388229 (kl. 8-15).

7. Finns det produktkataloger av era produkter?

Vår nya katalog på svenska kommer att publiceras snart. Tills det kan du följa vår webbshop som uppdateras med nya produkter varje vecka.