Tiedätkö jo mitä etsit? Hyödynnä kattavaa hakutoimintoamme.

MedKit Finland AB:s företagsberättelse
1.4.2015

Vår historia

Grundandet av vårt företag har sitt ursprung i åren 2003-2007, då Minna Åman-Toivio och Tuukka Toivio arbetade i Förenade Arabemiraten.

Tuukka som erfaren akutvårdsläkare höll på att bygga upp ambulansflygverksamhet i Abu Dhabi medan Minna höll på att grunda en stor internationell skola i Dubai. Under dessa år diskuterade familjen Toivio ofta om de nya produkter inom akutvården som Tuukka kom i kontakt med. 

Minna och Tuukka undrade varför så många produkter finns tillgängliga endast utomlands. Varför fanns det inte ett lika brett och varierande produktsortiment i Finland och i de andra nordiska länderna som de hade fått se ute i världen? Varför hade man dessutom gjort det så svårt att köpa akutvårdsprodukter, även om teknologin hade möjliggjort snabba och användarvänliga webbshoppar för andra produktgrupper?

Så blev det MedKit Finland AB

I MedKit kombineras tre kunskapsområden: 
• Tuukkas praktiska erfarenhet om arbetet i världens krisområden och inom räddningshelikopterverksamhet (bl.a. kriget i Afghanistan, jordbävningsområdet i Indien och tsunamikatastrofen i Thailand) samt kunskap om akutvård;
• Minnas internationella kunskap inom digitalisering, utbildning och affärsledning samt 
• Anna-Kaisa Kokkos produktkännedom om vårdutrustning inom akutvården. 

På bara några år har MedKit Finland AB blivit Finlands största importör inom akutvårdsprodukter, och på MedKit Finland AB:s webbshop finns det idag ett ständigt växande sortiment av produkter för akutvård. Redan över 3 800 finländska organisationer inom hälso- och sjukvården samt industrin skaffar sina akutvårds-, första hjälpen- och skyddsprodukter centraliserat från MedKit Finland AB.

Kundens tillfredsställelse är det viktigaste värdet i MedKit Finland AB:s verksamhet. Företaget betjänar inte bara små enheter inom sjuk- och hälsovården men även kommuner, företag, sjukhus, polisstyrkor, idrottsföreningar, gränsbevakningsväsendet, sjuktransportansvariga samt storkunder inom industri.

Allt fler kunder utkontrakterar alla sina akutvårds- och sjukhusutrustningsleveranser till MedKit Finland AB och sparar på så vis en massa arbetstid och kostnader. Vi kan erbjuda ett brett produktsortiment med snabba leveranser helt utan avgifter för minimiorder eller fakturering. Och JA, du kan också köpa enstaka produkter från vårt sortiment. Våra kunder blir förvånade över detta dagligen.

Som ett varumärke för MedKit Finland AB:s människonära verksamhet skickar vi en liten, läcker överraskning i varje leverans.

MedKit Finland AB:s utveckling:

2008 MedKit Finland AB blir grundat för att importera och sälja akutvårdsutrustning i Finland.
2009 Lansering av en ny webbshopsplattform.
2010 Utvidgning av affärslokaler. Fler medarbetare blir anställda.
2011 Första steg för att starta med export. 
2012 Omsättningen överstiger 1.000.000 euro. Importverksamhet intensifieras. 
2013 Medkit Finland AB vinner flera stora upphandlingar om vårdutrustning för sjuktransport. Ändring av lagstiftning om akutvård.
2014 Nya riktningar för tillväxt. Fler medarbetare blir anställda. Centraliseringen börjar löna sig.
2015 Förnyelse av varumärket. Nya, egna lokaler. Utvidgning till industrisegmentet Health & Safety.
2016 Webbshop för den svenska marknaden.